Megvalósult projektjeink

1. Szóval?! Országos Vitaverseny

tl_files/AA_hivatalos/logok/szoval.jpg
2. EUtanórák

3. Uniós lakossági tájékoztatás a Dunai Regattán, az EFOTT-on és a Sziget fesztiválon

4. Pillar Focus beszélgetéssorozat:

5. Nemzetközi cserék:

  • EAST-WEST YOUTH EXPO szeminárium, Szófia, április

Asztalos Dóra beszámolója:
"Április elején a Fiatalok Lendületben Program 4.3. alprogramjának keretén belül részt vettem egy 4 napos képzésen és kiállításon. A programon 10 ország 37 részvevője volt jelen. A képzés témája az önkéntes-fogadás volt. A workshopok alatt megismertem más szervezetek gyakorlatait, tapasztalatait ezen a területen, illetve lehetőség nyílt új ötletek megosztására. Az 1 napos EXPO nyitva volt külső látogatók számára is. Több bolgár NGO képviselője is jelen volt, így lehetőség nyílt a szervezetek bemutatására egy nagyobb közönségnek, emellett sikerült a többi résztvevő szervezetét is jobban megismerni. A program során sok új kapcsolatra tettem szert, melyek lehetővé teszik közös, jövőbeni projektek megvalósítását."

  • Youth Pride, Toulouse, május

Anek Rebeka beszámolója:
"Május elején utazhattam el a franciaországi Toulouseba, ahol a 3 napos csere témája az egészséges táplálkozás köré épült. Több európai országból érkező fiatallal dolgozhattam együtt, többek között francia, török, bolgár és spanyol diákok vettek részt a cserén. Kilátogattunk a helyi, termelői piacra, és közösen készítettünk el olcsó, de egészséges ételeket. A csere célja az volt, hogy egy tudatosabb táplálkozási szokásrendszert alakítsunk ki magunk számára. Igyekeztek rávilágítani arra, hogy a rohanó egyetemista élet mellett is lehet egészségesen étkezni."

  • Acting Democracy, Milánó, október

Vári Zsolt beszámolója:
"2013 őszén öten vettünk részt a Gandellinóban rendezett ifjúsági cserén. A program címe az „Acting Democracy” volt, ennek megfelelően két fő témát jártunk körül: a demokráciát, és ennek interaktív formáját. Gandellino egy festői szépségű kisváros, közel a svájci határhoz. Itt töltöttük azt a másfél hetet, melyre mindig is emlékezni fogunk, s ahonnan szép emlékekkel tértünk vissza kis hazánkba. A csere első felében demokráciáról beszélgettünk különböző nézőpontokból: nagyon érdekes volt látni, milyen különbségek vannak egy francia, egy orosz vagy egy grúz fiatal véleményében, vagy hogy egyes esetekben ugyanúgy gondolkoznak ők is, mint mi. A program második felében két nagyon energikus holland hölgyé volt a főszerep, akik az „Acting Democracy” „acting” részéért feleltek. Különböző színházi gyakorlatokat végeztünk, s érezhető volt a változás: az elején gyakran feszengve csináltuk meg a sokszor értelmetlennek tűnő és kínos feladatokat, de fokozatosan belelendültünk és megértettük a lényegét. A csúcspont pedig a Milánó belvárosában bemutatott flashmob volt, melyhez nagy bátorság kellett, és az előkészületek során sokszor reménytelennek tűnt, de végül hatalmas élmény lett, amelyre mindannyian büszkék voltunk és vagyunk. A gyönyörű táj, Milánó, a nagyon jól összerakott program mellett egy dologról kell még mindenképp említést tenni: rólunk, a résztvevőkről, akik egy nagy családdá, egy igazi közösségé váltunk a napok során. Odafigyeltünk egymásra, elviseltük egymás hóbortjait, s sokan meg is könnyezték a búcsút. Sokukkal a mai napi tartjuk a kapcsolatot, és bízom benne, hogy még hosszú éveken keresztül fogjuk is. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy menjen ifjúsági cserére, ha csak fele olyan jó lesz, mint ez a csere volt, már megérte."