Pillar Alapítvány > Kezdőlap

Üdvözlünk a Pillar Alapítvány honlapján!

A Pillar Alapítvány egy civilszervezet, amelynek célkitűzése, hogy az Európa-tudat megerősítése által összefogja, segítse és képezze az Európai Unió iránt érdeklődőket, valamint segítséget nyújtson a lakosság számára az Európai Unió nyújtotta lehetőségek megismeréséhez.

Tovább...

tl_files/AA_hivatalos/goerbeuborka_logo.png

 

tl_files/AA_hivatalos/logok/Legyen Tied Europa!_logo1.png

Országos rajzpályázat általános iskolásoknak

Az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája országos rajzversenyt hirdet 10-15 éves tanulók részére „Értékeink Európában - ami összeköti Európát” címmel. A pályázaton legsikeresebben szereplő alkotók tárgyjutalomban részesülnek. A legjobb pályaművek bekerülnek az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodájának 2018-as naptárába.

A pályázaton résztvevők köre: általános iskola felső tagozatába járó tanulók, alapfokú művészeti oktatásban résztvevő 10-15 éves diákok pályázhatnak egyéni és csoportos alkotásokkal.

A részvételi jogosultság azon diákokat illeti meg, akik 2002. január 1. és 2007. december 31. között születtek.

A szervezők szándéka, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét az Európai Unióban zajló folyamatokra, közelebb hozza az Unió eszmerendszerét Magyarország általános iskolás diákjaihoz, aktivizálja őket a közös célok elérésére. Ösztönözni kívánják továbbá a szervezők a résztvevőket arra, hogy a 10-15 éves korosztály gyűjtsön információkat a verseny témájával kapcsolatban az Európai Unió céljairól, megszerzett ismereteit rendszerezve alakítsa ki  saját álláspontját, elképzeléseit kreatív módon, az alkotások segítségével mutassa be. 

A pályázat kiemelt célja, hogy a diákok alkotásaikon keresztül mutassák be a sokszínű, közösségeikben fellelhető közös európai értékeket.  

A pályázatok leadási/postázási határideje 2017. október 20, péntek.

A pályázat szakmai kivitelezője a Pillar Alapítvány.

Bővebb információ a rajzversenyről az alábbi linken olvasható:

Rajzverseny